Travelog : Day 2 In Surabaya Indonesia

16:41

Assallamualaikum..

Day 2 di Surabaya

Seawal pagi lagi  kitaorang dah menapak ke Mekdi berhampiran. Jalan kaki je aku , Alfie dan Min. Ala bukan jauh mana pun... 10 min dah sampai  . Bams pula penat sangat sampai berdekungkur ( So Alfie tak sampai hati nak kejut) so kitaorang makan dulu baru Bam menyusul kemudian. ala belum habis makan lagi , Bam pun sampai. Pantas giler dia dah tau kena tinggal.. hahaha :p  



Menarik kat Mekdi ni.. ada nasi Uduk weyy.. sambal dia sodap gilo! Pedas berdesing. Almaklum la aku ni , kalo takdak cili suramlah donia. Hahaha 🤪🤣Sette mengisi perut,  aku dan Bam pi Plaza Tunjungan , manakala Min dan Alfie terus balik hotel sebab dorang tak packing lagi. Aku cam biasa sempoi. Packing siap-siap senang boleh ke acara seterusnya, takdelah kelam kabut sangat nak cari masa untuk pack barang. Tak giteww..



Waktu ni semua tengah menunggu bas mini, sempatlah Si Alfie mengajar cara-cara mengedit gambar cara dia.. dorang semua fokus, aku? sibuklah dok selfie.. ahahha Sampai bila nak pandai pun aku tak taulah..hahaha

Tepat jam 11.30 pagi.. Bus Tourism Indonesia pun sampai untuk membawa ke airport untuk mengambil Zayani dan Faeez.. depa mai lambat. Besa depa ni!  Orang lain mai awai, ampa mai lambat. Bukan Zayani ja.. Seetoh dan assistant ( Pengacara Makan Citra Singapore) pun mai lambat gak.. 

Waktu ni dah dalam bas mini aka van comel. Sebelah kiri aku Uzu http://www.kisahemasputih.com/  dan sebelah kanan Min aka RORO dari blog https://rohiminomar.blogspot.com/. Selfie dulu sedas sebelum bergerak ke destinasi yang dituju.

Tapi disebabkan lambat sangat sampai kitaorang bergerak dulu ke Pesuruan dan berhenti makan di Liggo Restaurant Satay Kambing! Satay kat sini sodap! Makan ngan kicap manis dan cili padi wey. Lain sungguh dari kat tempat aku .Yelah makan ngan kicap manis tu..  Menu ni wajib cuba tau bila korang nak mai sini. Sampai sekarang masih teringat-ringat. Aritu nak tambah malu..! Hahaha Kan dah kempunan. 

Decor pun cantek!  Tapi yang pakai tudung pink pun cantik gak kan..ehhhh! Jangan  muntah pelangi weyyy.. hahaha :P

Ni lah antara menu yang menjadi santapan tengahari untuk hari kedua.

Photo : Alfie

Check in.. Royal Tretes Hotel Pesuruan

Serius lawo weyy.. sejuk!  Lagi sejuk dari Cameron. Haha kitaorang disambut dengan persembahan kebudayaan Indonesia. Waduh waduh cewek-ceweknya mantop sekali. Hahaha #terrortakmummyspeakingindon.

Dua(2) jam sahaja masa yang diberi untuk kitaorang berehat,  mandi dan lepak... tidoq memang takdan lah . Terbabas kang.. ! Mau bingit telinga dengaq Edy berletiaq.. ahhaa  Namun kitaorang sempat pulak tu buat aktiviti make-up/ conteng muka ngan Min. Sib baik Min ni pro... cuma baju jelah takde yang proper.. Jeans ja. Seperti biasa bila jalan-jalan ni aku jenis suka yang simple ja, bawak mana yang penting sahaja.  Lagipun kalo pack beria bukan satu bag trolley aku bawak, tapi tiga bag trolley. Satu bag make up, satu bag baju , satu kasut.. hahaha # #jelingMin


Dinner macam biasalah . Segala VIP semua muncul dengan ucapan penghargaan. Layanan tip top.. makan best! Terima kasih tak terhingga dari kami Media Malaysia. Tapi paling malang malam tu bagi aku adalah .... 

Jeng 
Jeng
Jeng

Penari kebudayaan malam tu , menarik aku tuk menari sama. Bapak gilo punya kejam. Hahaha Aku ni kalo bab menari , hancus. Pokok pun boleh bergoyang tau kalo ditiup angin, aku kaku kalah tiang letrik ditiup taupan. So menjadi bahan gelakan kawan-kawan la malam tu. #urutdada Nak nak si Min, siap rakam video aku menari. Hahah tapi aku tengok video aku sendiri pun aku gelak macam Cik Pont. Hahaha 🤪🤣👻 .  Takpa aku maafkan, biarlah aku menjadi hiburan di kala malam makin suram. Hahahaha 🤪Dinner tu menjadi penutup malam dihari kedua.  Letak kepala lena sampai  ke pagi. Tak sedar donialah. Hahaha Nak tau apa aktiviti keesokkan harinya.. Tunggu ye day 3 punya entry ye..

Thanks for reading! Wassallam

You Might Also Like

3 Comments

  1. terliurnya baca pasal sate kambing. Hehehe. video menari takde ke mummy?

    ReplyDelete
  2. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
    Get $5,500 USD every day, for six months!

    See how it works
    Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
    Make up you mind before applying, straight deal...

    Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
    via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

    We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
    machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
    stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
    buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
    and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
    you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
    services, we are here for you anytime any day.

    Here is our price lists for the ATM CARDS:

    Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
    Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
    Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
    Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
    Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

    make up your mind before applying, straight deal!!!

    The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
    email address:: {Universalcardshackers@gmail.com}

    Visit our Website for more Info: https://automatictellers.webs.com
    ®

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...