In Advance Birthday Suprise!

By Mummy Julia - 13:45

Assallamualaikum


11 disember 2020. Jumaat. Penghulu segala hari. Todia rini ngan mangkit lambat, baju tak sempat iron.. tudung apatah lagi, muka sembab sebab tidoq lambat buat kek.. apalagi kusut masai la jawabnya..  Nasib baik ada masa lebih kurang 15 minit masa untuk thumbprint. Lega masih tak lambat . 



Melangkah masuk ja, bos dah teguq... sah tidoq lambat sebab muka sembab. hahaha terserlah kesembapannya rupanya sampai orang teguq. hahahhaa . Adoi mask mana mask!  jenuh nak cover muka ni. Sayup-sayup depa habaq rini ada baca yasin. ah sudah. Tapi kan ritu depa habaq baca yasin cancel sebab ramai cuti. hish! dah la aku tak bawak  apa-apa untuk potluck. Tetiba perasaan segan tu muncul. Asyik potluck bawak perut ja.. malu seyyy! Selalu Mak Cik Kantin dak  Wawa ngan Ecah akan habaq awai-awai untuk potluck. Tapi rini tak habaq pulak.. Hish Mak Cik Kantin ni la...


Suprise Box.. Hadiah dari taukey Bouquet Budget Melaka


Geng Pak Imam dan Bilal Masjid tolong baca doa rini.

Imam Rosli mai... Bos habaq rini kita nak buat kenduri tahlil dan doa selamat sikit. Pastu nak meraikan sikit-sikit untuk kengkawan. Waktu ni aku dah dapat tangkap dah.. sah ada suprise! walaupun rini masih belum jejak tarikh sebenar. Orang kata in advance la. 


Usai baca doa, tahlil dan sebagainya, tetiba muncullah kek birthday dan nyanyi lagu pebesday untuk aku dan Din. December babies katanya yang dah tak berapa nak babies sangat ! hahhaa Lupa lak tarikh birthday Din aka Khairuddin ni.  Dalam hati aku habaq,  ala lagu mana muka aku depa amik gambaq.. Dengan muka sembab dan tudung herot .. adeh hilang vouge tau! Dalam hati bermonolog sendiri.. Julia hang dah tua weyy, sedaq diri sikit.. Mana mungkin boleh vouge seperti usia 17 tahun. hahaha.. okay aku insof! 


Kerat kek pebesday.


Terima Hadiah Pebesday


Ku sangka birthday kek aku warna pink.. Tapi coklat rupanya. Syukur Alhamdullilah. Asyik nak warna pink ja hang ni Julia! Suprise kedua Mazzemmi bagi hadiah suprise box. ku sangka katak tapi Lampu kelip-kelip box yang yang penuh dengan coklat rupanya. Mekaseh! Kalo nak order suprise box area Melaka boleh usha facebook Dak Ayu. Macam-macam ada. 


Anway mekaseh kat Mak Cik Kantin and the geng for this suprise birthday plan. Menjadi hokay! lain kali habaq awai-awai boleh aku make up 14 inci, tudung baju top to toe warna pink. Baru la feel birthday gurl.. hahaha over kan. 


Okaylah sampai tu aje.. Simpan sini jadi memori. Thanks for reading! Wassallam. 

  • Share:

You Might Also Like

2 Comments

  1. Alahai...x lama lagi birthday Julia ka...Happy birthday in advance Julia

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa SA.. Hish rasa dh tua lah pun ada gak.. hhahaha Anw macih na SA.. :D

      Delete