Penukaran Domain Blog www.notachentamummy.blogspot.com ke www.juliaali.blogspot.com

By Mummy Julia - 13:14

Assallamualaikum....


Minta maaf kepada buat sesiapa yang sahaja mencari carian entry blog www.notachentamummy.blogspot.com yang tak jumpa link adress tu . Ini berikutan mummy telah menukarkannya  kepada ke alamat yang baru iaitu www.juliaali.blogspot.com. Nama je baru tapi header design masih maintain " Nota Chenta Mummy " dengan tagline " Bila mummy suka-suka nak mengomel" dengan karikatur mummy dan juga hero-hero. Walaupun bagaimanapun mummy masih tidak membeli domain berbayar dan masih kekal dengan "blogspot" kerana mummy seorang yang pelupa, takut lupa nak renew habis hilang semua entry. So mummy tak nak pening-pening kepala,  pakai je "blogspot". Kang hilang menyesal tak sudah ada macam kawan mummy tu.. tu ..tu... ahhaha :P

Mesti ramai yang tertanya-tanya Kenapa nak tukar domain ? Ini bertujuan untuk memudahkan carian blog sebab domain sebelum ini agak panjang nak hafal. Walaupun kalau korang try google "notachentamummy" tu memang penuh je entry dan juga gambar-gambar dari blog mummy, tapi takpelah . Untuk masa akan datang ianya akan memudahkan carian dan juga mudah disebut apatah lagi dihafal.


Selepas beberapa hari penukaran domain blog pageview agak menjunam masuk gaung, tapi takpe lah sabaoo je lah.. Hopefully lepas ni okaylah kan. Naik sikit-skit page view sepertimana mula-mula  mummy mula menaip blog. hehhhe


Apa-apapun penukaran domain blog mummy ini tidak mengubah apa-apa pada entry sebelum ini. Masih maintain seperti biasa dari entry tahun 2011 lagi.. Fuhh  dah 7 tahun mummy mengomel ..patutlah lenguh mulut membebel..hahaha :P Dan rasanya entry-entry sebelum ini mummy masihl publish seperti biasa untuk rujukan bersama. Baik untuk hero-hero mummy dan juga kawan-kawan alam maya mummy sekalian.


Untuk carian entry yang sebelum ni korang ke CARIAN NGOMELAN MUMMY boleh " Taip keyword " apa yang korang cari sebelum ini" contoh "XPDC Gunung Nuang" so akan keluarlah entry tu.. 

Apa-apa pun terima kasih buat semua kengkawan yang masih menyokong dan membaca blog mummy. Moga-moga lepas ni mummy akan lebih rajin menulis entry-entry yang berbentuk informasi agar bermanfaat untuk  dikongsi bersama.  Sekian press conference untuk hari ini..Eh! Dah macam #LopaZouk pulak buat press conference bagai..keh keh keh 

Thanks for Reading! Wassallam

  • Share:

You Might Also Like

16 Comments

  1. Tahnia..maju setapak ke hadapan dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Still pakai blogspot... tak tukar dot com pun.. hehhe Macehh na..

      Delete
  2. Ok mummy..Thanks info... Tahniah..

    ReplyDelete
  3. akhirnya boleh buka pun
    semalam buka tiba2 katanya delete
    pelik juga
    rupanya tukar domain
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahhaa... Suspen la sikit..hahha Mummy ada je ni, tak delete blog pun just tukar address bagi senang orang ingat..hehhe

      Delete
  4. mmg kalau tukar aka rebranding pv akan menjunam sikit dan kalau ada komen2 kat entry tu semua ghaib..tapi tak per..guna nama ni senang nak ingat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah mummy fikir yang tu je... Biarlah merudum dulu, lama2 nanti hokaylah kot.. Insya Allah.. Pakai nama sendiri senang sikit kot orang nak ingat..:D

      Delete
  5. Laaa..kenapa x tulat dotcom terus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala nanti mummy dah takde kat dua ni, takde sapa nak renew domain.. Tak pasal2 berkubur terus blog mummy nanti..hehhe

      Delete
    2. Alahai mummy ni sampai ke situ yer difikirnya...

      Delete
  6. Lagi ringkas dan mudah nak ingat.. Syabas sis..

    ReplyDelete
  7. patut tak jumpa. tukar domain rupanya hahah

    ReplyDelete