Birthday Suprise lagi.... Syukur Alhamdullilah

By Mummy Julia - 12:57

Assallamualaikum... 


Suprise dan suprise lagi...Terharu pulak kengkawan rajin nak buat suprise untuk aku, sedangkan aku ni takde pun buat suprise birthday untuk depa. Rasa terharu dan cukup disayangi tau. Ni pun dah kira besar rezeki dariNya. Dapat kengkawan yang baik dan selalu dipermudahkan urusan didunia ni walaupun tak kaya dengan harta dan wang ringgit. Syukur Alhamdullilah.



Dah kenal lebih dari 20 tahun sejak zaman study kat Cosmo lagi. Dua-dua belajaq art and design. Aku ja sampai la ni masih dengan art. Dah jiwa gamaknya kot. Dulu Min ni keding ja walaupun makan kuat. Pastu dia sambung belajaq kat UPSI pastu fly ngan Singapore Airline, then MAS pastu kawin... baru dia tak fly dah. Then bukak business baru jumpa dan close balik. Sampai la ni. Saling support each other walaupun cara bincang dia kalah AhLong mintak hutang. Sorang minat hiking sorang minat zumba. Sorang morning person, sorang night person. Sorang suka berkarya sorang suka bercakap. Pangai memang tak sama langsung. Yang sama cuma, dua-dua garang kalah mak tiri. Moga Allah permudahkan perjalanan kehidupan kitaorang berdua. Aamiin.


Conversation Aku dan Min.


Min :

Salam. Hang free tak malam ni?


Aku : 

Wslm. Free . Awat?


Min : 

Jom lepak minum. Klebang ja. Suh Adam ajak Ian. 

Jenjalan Bazar Klebang. Takdak geng la.


Aku : 

( Lepas tambah tolak bahagi dan tanya Adam 

sbb aku spesis malas kluaq malam) Adam kata ok. Tapi Auntie Min la ajak Ian.


Min : 

Ok Lepas Isyak. 9 malam gitew. 


Habis msg ja.. Aku pikiaq sejenak. Ala macam malas la pulak nak kluaq malam. Dengan Melaka Jem yarabbi. Aku ni kalo ada sapa-sapa ajak kluaq malam memang bercinta sungguh aih. Min dah paham sangat ngan pagai aku., Rasa waktu malam tu mcm pendek ja masanya.


8.30 malam 


Siap-siap dah ni. Adooii mummy malas betui nak kluaq cakap ngan  Adam.  Tapi memikiorkan Min dah makin busy dan makin kurang masa ngan aku. Oklah kluaq layankan Min. Sian dia sorang-sorang kat sini. Suh mai umah tak mau. ( Dia pun dah tau aku memang jenis susah nak tolak melainkan ada benda-benda yang betul urgent dan aku akan tolak kalo ada class zumba..hahahah :P)


Otw ja aku msg Min. Aku ingat dia dah OTW rupanya-rupanya dia dah sampai. Aku pulak dok lepak dalam kete tunggu dia. Sekali dia msg.. wey kat mana? aku kat kedai ni.. 


Aku palagi.. terus ke kedai makan yg dah di plan . Sekali weyyyy.. SUPRISE!! 


Kek pun dia plan nak warna pink. Red Velvet u! baloon pink  ja dia habaq tak sempat tiup sebab aku dah sampai awai.



Aku tak tau nak habaq apa.. Terkelu weyy.. Gigih sangat weyy. Terharu pun ada. Hish la. Gigih betui buat suprise untuk aku. Aku ni birthday dia pun tak buat apa-apa. Every year asyik wish ja.  Cuma ada sekali tu, aku ada buat plan jahat sikit ajak pi travel. hahaha (tu rahsia takleh habaq kat sini.. satg kantoi.  Min kata .. Aku tau hang tak kan tolak punya , kalo aku ajak hang kluaq.. Hamboii confident level tinggi ni. 


Mulut aku masih tak habih-habih mengomel sebab rasa membaziaq ja dia habih duit buat suprise macam ni kat aku. Dah la birthday aku lambat lagi .. 20hb tu. Jumaat ritu baru 11 Disember. Lagi 9 hari aku baru lanjut usia. hahaha Nampak tak ciri-ciri takut tua tu makin tinggi. hahaha. Min kata takut minggu depan dia busy, tu yang buat suprise awai-awai.



Siap belikan semua benda warna pink. plate pink, paper cup pink, junk food pink, baloon pink, Kek Red Velvet pun pink tau (ala-ala pink).. Aku kan ratu pink. Sapa kenai aku tau sangat dah pangai aku yang satu ni. hahhahaha . Adoii sian Min perabih semua ni untuk aku. Aku ni ngan close friend tak suka depa membaziaq benda bukan-bukan. Tapi kalo marka aku suka depa perabih demi aku. hahaha  Sebab tu baru tandanya sayang. wakakah! 



Hero kecik yang jadi peneman aku malam tu. Hero besaq jaga daddy kat umah dia. Dah tua-tua aku dah tak berapa kisah sangat anak-anak nak dok umah sapa. Bagi aku anak-anak dah makin besaq ni dah pandai menilai. Dah tau tanggungjawab masing-masing. Selagi dorang masing berperangai baik, aku izinkan aja. Kalau sebaliknya standby la siap-siap , jadi tarzan la mummy. 


Lepas makan-makan ayam panggang, kek, fries dan lenlain. Aku melepak dan ronda  ngan Min dan hero kecik ke Downtown Klebang. Jenuh menapak. Bapak besor Downtown tu. Then lepak balik kedai sambung makan dan nyembang. Helok depa duk nyanyi lagu birthday. Apa-apapun malam tu berakhir agak awai sebab hero kecik dah mula bosan. Besalah hero kecil kan.  Mana nak lepak luar lama-lama. (Macam Adam selalu cakap, mummy kalau jumpa Auntie Min mesti sembang sampai lupa donia) hahhahaa 


Anyway Mekaseh Min atas suprise kali ni. Friendship more then 20'years. Walaupun asyik gaduh baik gaduh baik dan pangai dua-dua macam langit dan bumi . Aku sayang hang Min. Dunia dan Akhirat.  Walaupun aku ni spesis kuat membebel ala mak tiri.. Sebab hang tu! baik sangat.  Aku ni spesis tak suka kawan-kawan baik aku kena buli. Aku harapkan tahun-tahun yang bakal mendatang ni akan menjadi tahun-tahun yang lebih baik, jodoh yang baik, rezeki yang melimpah ruah dan please open the new chapter with bless from Allah.. I love u more then u expected. Anway thanks again for this suprise . And I will keep this as best memory ever! 


Thanks for reading! Wassallam

  • Share:

You Might Also Like

3 Comments